Що е И.З.И?
Уводни знания
Смисълът на богатството
Какво трябва всеки да знае за икономиката и просперитета?
Стопански феномени и стопанска политика
Пазар и държава
Икономическите софизми на Фредерик Бастиа
Икономически буквар  
"Икономически размисли" на Дуайт Р. Лий
Поуки от стопанската история
Въпроси и отговори
Форум
Полезни връзки

Курсове:

Курс "Как работи пазарът" от проф. Пиер Гарело
Курс "Икономика и права на собственост" от проф. Ричард Строуп


Лекционни курсове към Стопански факултет на Софийски университет

Нова институционална икономика
  от д-р Георги Ганев

Свободата като стопански феномен
Красен Станчев и Лъчезар Богданов


Лекционни курсове към Философски факултет на Софийски университет

Трудният процес на глобализация
Красен Станчев, Георги Ангелов и Мартин Заимов


ИНСТИТУТ
ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО

Преглед на стопанската политика

©
Материалите, публикувани на www.easibulgaria.org са обект на авторско право. Препечатването им става единствено със съгласието на авторите и с изрично позоваване на източника.

Research Papers in Economics (Икономически изследвания)

За организацията:

RePEc е съвместно начинание на над 100 доброволци в 30 страни за подпомагане разпространението на икономически изследвания. Проектът се състои от децентрализирана база данни от работни изследвания, статии в специализирани списания и софтуерни компоненти, т.е. RePEc предоставя връзки към интернет страници, където са разположени статии. Целта на проекта е в един портал да има възможно най-много икономически изследвания, за да е по-лесно намирането и използването им.

Най-интересно на страницата:

На специализираната страница на RePEc, наречена IDEAS има над 180 хиляди материала, от които над половината са достъпни в интернет. Сред тях има 1061 серии работни изследвания със 112 хиляди отделни статии, 172 научни списания с над 67 хиляди статии, 251 книги, 867 софтуерни компонента. Има възможност за търсене на материали по ключова дума или фраза, както и да се разглеждат изследвания според класификацията на Journal of Economic Literature (JEL). RePEc дава възможност за безплатен абонамент за http://nep.repec.org/ електронно уведомление за нови изследвания в базата данни. RePEc и департаментът по икономика на Университета в Кънектикът поддържат http://edirc.repec.org/ страница с икономически институции по света (департаменти по икономика в университети, институти, изследователски центрове) като в момента са листвани почти 7 000 институции от 214 страни (включително 24 институции от България).